Stiti melodia aia cu… „apa, apa”?

Ei bine, apa mai are multe utilitati (altele decat sa fie fredonata, asa cum am facut cand a aparut hitul Loredanei, fireste):

Apa este vitala pentru om. Consumata in cantitati suficiente are un rol benefic in mentinerea siluetei, in mentinerea unei digestii normale si in hidratarea normala a pielii.

Cum te ajuta apa sa scapi de kilogramele in plus? Pe langa faptul ca accelereaza metabolismul, apa iti da rapid o senzatie de satietate, de aceea inainte de fiecare masa e bine sa consumi un pahar de apa.

S-a constat ca daca bei mai multa apa rece pierzi mai multe calorii. Daca vrei sa te revigorezi, consuma apa in cantitatea necesara de cel putin 2 litri/zi.

Se stie ca 75% din creier este format din apa. S-a demonstrat, de asemenea, ca poti scapa de stres daca bei o cantitate suficienta de apa zilnic.

Trebuie sa consumi apa nu numai atunci cand iti este sete. Daca vrei sa ai o masa musculara consistenta trebuie sa consumi o cantitate suficienta de apa.

De asemenea, consumul unei cantitati de apa suficiente zilnic previne crampele musculare care se pot instala pe neasteptate si poate ajuta la lubrefierea articulatiilor.

Esti mai rezistent la efortul zilnic daca bei apa in cantitati suficiente. O hidratare corecta are efect si asupra pielii tale, care va arata mai stralucitoare, iar tenul tau va arata mai tanar.

Apa are un rol benefic asupra digestiei. Ea absoarbe substantele nocive organismului, care mai apoi sunt eliminate.

O hidratare buna previne si formarea pietrelor la rinichi. Acest lucru se explica prin faptul ca apa dilueaza sarurile si mineralele care formeaza acele cristale solide numite popular „pietre la rinichi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *