Cand reumatismul incepe sa te deranjeze…

Afectiunile reumatice au ca simptom dominant durerea. Din aceasta cauza, cei mai multi pacienti solicita consultul unui specialist.

Durerile cronice reumatice afecteaza atat calitatea vietii cat si capacitatea de munca a individului. Afectiunile reumatice pot fi ameliorate prin terapie medicamentoasa, insa durerile pot persista.

De obicei, durerile reumatismale sunt localizate. Mobilitatea sau starea de repaus pot agrava durerile reumatice. De exemplu, durerea se poate agrava in timpul deplasarii sau a exercitiilor fizice si se amelioreaza in stare de repaus.

In starile de repaus prelungite durerile reumatice se pot acutiza. Caldura insa poate ameliora durerile reumatice. Intensitatea durerilor reumatice variaza de la un pacient la altul.

De asemenea, aceste dureri pot diferi de la un moment la altul in cazul aceluiasi pacient.

Durerile reumatice pot fi cauzate de artrita, o afectiune care sunt implicate incheieturile. Durerile sunt cauzate de sinovita, de bursite reumatice, de tendinita, de miozita, de sindromul miofascial.

Pentru ameliorarea durerilor reumatice trebuie aplicat un genl antiinflamator. De asemenea, trebuie administrate la recomandarea medicului medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, in care substanta activa este in concetratie mare.

Daca durerea nu inceteaza, atunci se vor recomanda medicamente mai puternice, insa cu precautie pentru ca acestea pot determina ulcer, hemoragie digestiva, afectiuni cardiace, ori pot afecta rinichiul sau ficatul.

Pentru ameliorarea durerilor reumatice se pot folosi unguente pe baza de capsaicina. Acestea sunt indicate pentru incheieturile dgetelor, coatelor, genunchilor. Trebuie sa stiti insa ca aceste unguente dau o senzatie usoara de arsura.

Tot pentru ameliorarea durerilor reumatice se pot folosi creme pentru masaj care contin salicilati. Si acestea trebuie folosite cu atentie pentru ca pot provoca alergii.

De asemenea, durerile de acet tip pot fi ameliorate prin aplicarea unor comprese calde.

Benefic poate fi si un dus cu apa fierbinte. Totodata, durerile reumatice pot fi ameliorate prin aplicarea in zonele dureroase a plasturilor analgezici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *