Obsesia chestionarelor auto in liceu

Tin minte ca in clasa a 11-a cand eram la liceu, mai toti colegii, fie fete sau baieti, au inceput sa completeze chestionare auto. Toti in acelasi an! Nu conta ca mai era un pic si se apropia examenul de bacalaureat, primul examen pe care trebuia sa il iei era cel auto. Altfel nu erai la moda.

Eu si cu inca un coleg si o colega cred ca eram singurii care nu au intrat la vremea aceea in rand cu lumea. Personal, nu aveam masina in familie si nici nu planuiam sa imi iau prea curand, asa ca nu ma stresam cu aceasta problema minora precum o faceau tovarasii de liceu. Totusi, nu am cum sa nu va povestesc adevarata obsesia a acestora. Multi dintre ei, la materiile pe care noi le consideram putin importante, precum Literatura universala, Educatie fizica, Desen, se intreceau in a rezolva cat mai multe chestionare auto categoria B. Bineinteles, au exista cazuri amuzante in care profesorii ii prindeau si le puneau in catalog cate un 2 sau altii mai indulgenti, cate un 4. Eu personal, daca as fi fost profesor, ii dadeam frumos afara de la ore.

Putin peste jumatate dintre ei au luat carnetul de sofer din prima si mai putini aveau la momentul respectiv masina lor (personala), contrar viselor lor conform carora dupa ce iau carnetul primesc masina de la parinti. De altfel, a fost destul de amuzanta o intamplare, cand dupa ce ma jucasem de vreo 2-3 ori pe telefonul unei colege care avea o aplicatie cu chestionare auto, a 4-a oara am reusit sa trec examenul. Pe telefon, evident, deoarece nici acum nu am carnet care sa ma legitimeze drept sofer. Nu a trecut mult timp de atunci, doar cativa ani, insa probabil o sa dau numai cand voi avea masina mea. Nu mi-ar placea sa le cer parintilor masina cand ies in oras cu prietenii, chiar daca ar avea una. Pana atunci mai completez uneori, cand ma plictisesc, chestionarele afisate pe portalul chestionare.net, un site actualizat tot timpul, care vine de altfel si cu o multime de informatii utile, teste si cu un regulament la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *