Despre medicamente si farmacii

De cand ma stiu iau pastile pentru orice chestie minora. De exemplu, cunosc persoane care spun ca n-au inghitit vreo pastila in ultimul an. Ei bine, eu am in frigider un mini-compartiment cu destul de multe pastile. Daca nu le iau de la farmacii, le iau de la magazine naturiste, Plafar, etc. Trebuie sa ii multumesc insa lui Dumnezeu ca nu iau pastile pentru boli cronice sau boli grave, ci mai mult impotriva racelilor sau gripelor care te iau pe neasteptate, cand ti-e lumea mai draga si ai treaba. Nu e asa frumos sa te tina o raceala la pat vreo saptamana intreaga, asa ca mai bine previn, decat sa tratez.

Asadar, din sertarul cu medicamente nu lipseste aproape niciodata Echinaceea. Eu o procur de la magazinele naturiste, de la brandul Hofigal. Ma ajuta sa nu fac forme foarte grave de raceala, nici nu e foarte scumpa. De asemenea, tot de la Hofigal e recomandat sa cumparati Redigest in cazul in care aveti tulburari digestive. Eu iau si Echinaceea, dar uneori si Redigest, cand am probleme.

De asemenea, cum va spuneam si in urma cu cateva articole, am probleme cu acneea, motiv pentru care Brevoxyl nu imi lipseste decat atunci cand farmaciile nu il mai au in stoc. La fel, am oricand la indemana apa oxigenata, dar si Betadine, ultimul fiind un dezinfectat mai puternic. Metrocreme si apa termala de la Ivatherm folosesc cand merg in concediu, la mare. Ambele au efect calmant, antiiritant.

Si daca tot am scris in titlu despre farmacii, ei bine, eu folosesc cu succes Sensiblu si Catena, la ambele avand card pe care acumulez puncte ce se transforma in reduceri de pret. Nu am avut pana acum probleme cu ele, doar uneori astept mai mult la coada, mai ales atunci cand e perioada retetelor compensate. In rest, va doresc sa fiti sanatosi!

Puteti sa lasati comentarii sa vad ce doctorii folositi si de la ce farmacii le procurati.

Leave a Reply