Nu te grăbi când alegi căruciorul potrivit pentru copilul tău!

carucioare potrivite

Viața de adult are două mari etape: înainte și după ce devenim părinți. Apariția unui copil în cuplu ne schimbă radical viața și ne face mult mai responsabili. Dacă înainte aveam doar grija noastră, devenind părinți trebuie să acordăm o atenție totală în special siguranței și protecției copilului nostru, mai ales când vine vorba de transportul său.

Când trebuie să decidem cumpărarea unui cărucior, încercăm să găsim unul cu cel mai bun raport calitate/ preț, așa cum sunt și cărucioarele pentru copii DHS.

Din acest moment, problema noastră este acum doar să alegem căruciorul pe care îl considerăm cel mai potrivit pentru propriul copil, însă adaptat cât mai mult stilului nostru de viață. În luarea cea mai bună decizie încercăm să acoperim cât mai bine următoarele caracteristici:

Tipuri de cărucioare

Pe piață există mai multe tipuri de cărucioare (care pot fi pliabile sau fixe) dintre care putem alege în funcție de situație: cărucioare tip umbrelă, cărucioare clasice, cărucioare pentru jogging, cărucioare 2 în 1, cărucioare 3 în 1, cărucioare sport de la 0 luni+, cărucioare gemeni/ tripleți.

Siguranța copilului

mama copil

Căruciorul trebuie să asigure siguranță copilului în cele mai diverse situații care i-ar putea pune viața și sănătatea în pericol, de aceea el trebuie să fie confecționat din piese de calitate (să nu existe riscul de accidentare prin desprinderea cu ușurință de către copil a componentelor detașabile sau prin contactul cu unele piese prea aspre sau tăioase), să nu-i lipsească centurile de siguranță (preferabil în cinci puncte), să aibă husă de ploaie și parasolar, sac de picioare (foarte util la bebelușii care pot aluneca ușor din cărucior) și, nu în ultimul rând, să aibă un certificat de garanție cât mai mare care să ne asigure că produsul a fost testat în cele mai diverse condiții de utilizare.

Vârsta copilului

Nu orice cărucior este potrivit pentru orice vârstă, de aceea la trebuie luat în calcul faptul că un până la 6 luni, bebelușul trebuie să stea întins, un cărucior tip umbrelă fiind contraindicat, preferabil fiind folosirea unui landou sau a unui cărucior care se rabatează complet. O opțiune bună poate fi căruciorul 3 în 1 (sau 2 în 1) care este un combo format dintr-un landou și un cărucior adaptabil în funcție de vârsta copilului, putând fi folosit și ca scaun de mașină.

Manevrabilitate căruciorului

Un cărucior trebuie să fie ușor manevrabil de către adult și confortabil pentru copil, de aceea e indicat să acordați atenție mărimii, greutății, tipurilor de roți și suspensiilor. Un cărucior greu poate fi o adevărată povară pentru o mamă care iese la cumpărături cu bebelușul, mai ales dacă are de urcat/ coborât mai multe scări. Un mâner reglabil pe înălțime poate fi foarte benefic la un cărucior, mai ales dacă există o diferență destul de mare între înălțimea mamei și a tatălui.

Înainte de a cumpăra un cărucior, chiar dacă găsiți modelul dorit mai ieftin pe un magazin online, este preferabil ca înainte de a efectua comanda să îl testați într-un magazin offline, iar la primirea coletului să verificați dacă în cutie aveți toate piesele montării acestuia.

Leave a Reply