Cum sa petreci mai mult timp cu folos

Va spuneam intr-un articol anterior ca am invatat sa nu mai pierd timpul aiurea dimineata. Iata ca este necesara putina disciplina pe intreg parcursul zilei.

Ce am mai facut eu pentru a-mi optimiza cu succes timpul:

Mi-am creat o rutina de seara

La fel cum trebuie sa iti incepi ziua intr-un mod productiv, la fel trebuie sa sfarsesti ziua pregatindu-te pentru a fi cat mai productiv in urmatoarea zi.

Alungarea stresului si deconectarea de la locul de munca sunt doua lucruri cruciale pe care trebuie sa le faci ca sa ramai productiv.

Oamenii de succes au diferite moduri care alunga stresul de dupa munca, cum ar fi cititul unei carti, discutiile cu prietenii sau chiar o scurta, dar relaxanta plimbare.

De regula, trebuie sa faci ceea ce simti ca e bine pentru tine atunci cand vrei sa te deconectezi de tot stresul acumulat la job.

Mi-am stabilit cateva obiective realizabile

Atunci cand esti pe punctul de a incepe un nou proiect, probabil ca te simti foarte motivat si gata sa organizezi asa-numita lista „to-do”.

Dar ce se intampla dupa cateva saptamani sau luni dupa inceperea proiectului? Ai pierdut pe parcurs impulsul de a lucra si in cele din urma proiectul tau nu progreseaza asa cum ti-ai fi dorit si ti-ai imaginat. In loc sa te bazezi pe motivatie si pe propria vointa, alege sa stabilesti cateva obieceiuri care te fac sa actionezi in fiecare zi pentru realizarea obiectivului propus.

Desi stabilirea unor obiceiuri necesita o mai mare concentrare la inceput, pe parcurs totul va deveni mai usor si creierul tau se va ghida dupa o anumita rutina.

De exemplu, daca doresti sa obtii un corp atletic de invidiat, vei programa imediat in mintea ta zilele si orele de exercitii fizice in sala.

Dormi, mananca si… repeta ce ai invatat

In timp ce rutina de dimineata, de seara si obiceiurile sunt extrem de importante pentru o productivitate sporita, o minte sanatoasa reprezinta conditia cea mai de seama.

Si cum poti sa pastrezi o minte sanatoasa? Prin somn, exercitii fizice si o nutritie corecta.

Mai jos iti voi da cateva sfaturi pentru a obtine un somn optim, exercitii fizice potrivite si o nutritie adecvata. Retine ca nu exista o reteta speciala pentru toate acestea, si de aceea trebuie sa faci ceea ce simti ca e cel mai bine pentru mintea si corpul tau.

Este recomandat sa dormi 7-8 ore pe noapte. Trebuie sa mananci cat mai multe legume si fructe. Ele reprezinta o sursa de dopamina, lucru foarte important pentru o productivitate sporita.

Bine de stiut: Atat antrenamentele de mare intensitate, cat si cele de intensitate redusa au un efect similar asupra productivitatii.

Leave a Reply