Natura ofera solutii la tot pasul :)

Natura ne-a oferit unele alimente care au efecte similare cu analgezicele. Dintre acestea remarcam scortisoara, tumericul sau ghimbirul.

Scortisoara este un condiment care se poate adauga la cafea sau la ceai ori chiar la prepararea unui ceai de scortisoara.

Daca vrei sa ameliorezi durerile de artrita poti prepara o pasta din miere si scortisoara cu putina apa. Aceasta pasta poate irita pielea, de aceea trebuie testata la inceput.

Aceasta pasta poate trata si intepaturile de insecte, pruritul, roseata pielii. Scortisoara se foloseste si pentru fluidificarea sangelui.

Scortisoara constituie un supliment alimentar benefic pentru cei care au avut un infarct miocardic. Efectul analgezic al scortisoarei se explica prin faptul ca acest condiment reduce inflamatia.

Tumericul sau curcuma sau sofranul indian, cunoscut sub toate aceste trei denumire, este eficient in ameliorarea durerilor articulare sau reumatismale.

De asemenea, un studiu recent de medicina alternativa a constat ca sofranul indian este eficace impotriva durerilor osteoartritice.

Sofranul indian este o planta medicinala care poate fi eficace in bolile de inima, in boala Alzheimer sau cancer.

Somonul s-a dovedit a fi un analgezic eficace datorita acidului gras omega 3 care este combinat cu vitamina D in somon.

Acest tip de peste s-a dovedit a fi eficient in durerile articulare si cele reumatismale.

Uleiul extravirgin de masline este benefic in calmarea durerilor. Acest ulei are proprietati antiinflamatorii ca si ibuprofenul. Pentru aceasta trebuie sa consumi trei lingurite pe zi de ulei de masline.

Ciresele au si ele efecte antiinflamatorii, putand sa diminueze durerile cauzate de guta. Ele au un continut bogat in antioxidanti, astfel ca pot constitui un important remediu calmant.

Uleiul de cuisoare este folosit impotriva durerilor de dinti si se aplica acolo unde doare.

Cum procedezi? Inmoi o bucata de tifon cu doua picaturi de ulei de cuisoare si un sfert de lingurita de masline si aplici pe zona dureroasa.

Se pare ca uleiul de cuisoare este benefic si in vindecarea cariilor.

Ghimbirul este o planta care se foloseste demult in Asia ca analgezic. Ghimbirul contine agenti impotriva inflamatiei care calmeaza durerea articulara si cea reumatismala.

In acelasi timp, ghimbirul este un remediu eficace in durerile musculare, in cele digestive si in migrene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *