Vrei sa muncesti in Londra? Afla cat de ajung cheltuielile uzuale

londraLondra, oras cosmopolit cu o populatie de circa 9 milioane de locuitori se situeaza in topul celor mai scumpe orase din intreaga lume.

Daca ne referim la pretul alimentelor din marile supermaket-uri, acestea nu sunt scumpe. Putem spune chiar ca la multe dintre produsele din supermarket-urile londoneze preturile sunt mai mici decat cele din tara noastra.

De exemplu, cea mai ieftina paine feliata intr-un supermarket din Londra costa 0,50 lire. Mesele saptamanale formate din cele mai ieftine produse din supermarket-urile londoneze nu depasesc suma de 40 lire.

Preturile la produsele alimentare difera foarte putin de la un mare supermarket la altul. E indicat sa iti faci cumparaturile din aceste supermarket-uri deoarece la magazinele mai mici produsele sunt mai scumpe si mai putin variate.

Altfel stau lucrurile la magazinele din centrul Londrei, unde preturile sunt mult mai mari. Pentru un simplu hamburger platesti o lira sterlina. Aici o paine feliata ajunge sa coste chiar 0,70 lire sterline.

Daca vrei sa mananci la un bistro sau la restaurant atunci trebuie sa ai cel putin 7-10 lire la dispozitie.

Daca doresti sa mananci mai ieftin, atunci ar fi bine sa alegi un fast food, unde preturile sunt ceva mai mici.

In Londra chiria este scumpa. Daca vii aici si vrei sa inchiriezi o camera trebuie sa fii inarmat cu multa rabdare si sa ai la dispozitie ceva timp liber pentru a-ti gasi ceva cat de cat convenabil ca pret.

Bineinteles ca pretul chiriei este in functie de zona, de starea si marimea casei. In estul Londrei o camera single costa pana la 100 lire pe saptamana, iar una dubla ajunge pana la 150 lire pe saptamana.

Preturile la chirie devin cu atat mai mari cu cat te apropii de zona centrala. Cea mai ieftina modalitate de a locui la Londra ar fi inchirierea unui loc intr-o camera mai mare, cu mai multe locuri, dar din pacate ofertele de acest gen sunt relativ rare.

Bineinteles ca atunci cand inchiriezi trebuie sa fii si un bun negociator si sa faci impresie buna proprietarului. In acest sens, poti alege sa te prezinti imbracat intr-o tinuta de birou, daca se poate.

Ceeea ce este bine de stiut e fapul ca inainte de a inchiria trebuie sa platesti o garantie care iti va fi rambursata in momentul in care te decizi sa parasesti locuinta.

Transportul public in Londra este bine dezvoltat, dar este o cheltuiala nu usor de suportat de cei mai multi dintre noi.

Pretul calatoriilor depinde de momentul zilei, de zilele saptamanii, bineinteles, si de frecventa calatoriilor. Daca alegi sa calatoresti zilnic atunci iesi mai ieftin daca folosesti cardul Oyster. Iar cea mai ieftina optiune este abonamentul saptamanal sau lunar.

Pretul acestui din urma abonament depinde de zona Londrei in care esti si vrei sa calatoresti.

Daca e sa ne referim la imbracaminte si incaltaminte, aici preturile sunt ceva mai mici decat in Romania. In magazine de tip Primark poti cumpara haine foarte ieftine. Aici un tricou ajunge la 3 lire, pantalonii la 7 lire, rochiile chiar si la 4,5 lire, iar puloverele costa aproximativ 5 lire sterline.

In pietele din Londra poti gasi de asemenea haine destul de ieftine ca si pret.

Cheltuielile pentru produsele de igiena sunt relativ mari, de aceea e bine sa ai bani rezervati si pentru acest tip de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *