Imbunatateste-ti viata, traieste mai simplu, mai frumos!

Cateva cuvinte de educare, cuvinte altfel, cuvinte pentru tine, cel care iti faci timp sa citesti…

Cum te poti opri sa te mai compari cu altii? Daca esti obisnuit sa iti masori valoarea in comparatie cu altii, atunci este destul de dificil sa stopezi aceasta actiune. Din fericire nu este imposibil acest lucru. Daca te gandesti ca cineva are succes si este mai bogat decat tine nu incerca sa suprimi acest gand.

Permite acestui gand sa se manifeste in mintea ta, dar nu ii da prea mare importanta. Nu insista sa te gandesti astfel si sa fii invidios pe altii care au diferite realizari sau bunuri.

Concentreaza-te pe modul in care poti imbunatati abilitatile tale. Tu ar trebui sa te concentrezi pe ceea ce ai in loc sa te concentrezi pe lucrurile pe care nu le ai.

Oricare dintre noi are anumite calitati, care cultivate ne pot transforma intr-o persoana de mare succes. Daca ai o anumita abilitate, concentreaza-te pe ea si perfectioneaz-o. Niciunul dintre noi nu are numai calitati! Unii sunt de mare succes in cariera lor, dar in alte domenii ar putea fi un esesc. De aceea, nu e bine sa te compari si sa iti dorestii sa fii ca alte persoane pentru ca sunt unele lucruri pe care le poti face foarte bine, iar altele pe care nu le poti face si invers.

Valorifica-ti calitatile. Oamenii care sunt nemultumiti cu ceea ce au si se uita la bunurile si realizarile altora cu invidie sunt cei care nu sunt recunoscatori pentru ceea ce au. Trebuie sa fii insa recunoscator si tot ce ai, oricat de nesemnificativ ti-ar parea.

In loc sa te concentrezi pe prosperitatea materiala sau pe aspectul fizic, ar trebui sa faci eforturi in alte directii, pentru lucruri mai importante si mai marete. Gandeste-te sa oferi mai multa iubire, sa manifesti mai multa rabdare, respect si sa fii mai ingaduitor fata de altii.

Aceste calitati sunt mult mai importante in viata decat bogatia, faima, succesul. Invata sa te iubesti si sa ai o stima de sine ridicata, astfel vei putea sa fii mai fericit.

Leave a Reply