De ce nu o sa mai merg in vacanta pe litoralul nostru

mizerie neptunUltima mea vacanta petrecuta impreuna cu mai multi prieteni a fost la Neptun. Am refuzat sa aleg Mamaia sau Costinesti nu din cauza bugetului, ci pentru ca am mai fost la Neptun prin 2009 si am stat destul de mult timp atunci in vacanta incat sa pot face o comparatie intre toate cele 3. Statiunea Neptun mi s-a parut oarecum mai linistita si eu fix de aia aveam nevoie: de relaxare, cat mai departe de galagia din statiunile vedeta.

Am ramas oarecum cu un gust amar cand am ajuns la destinatie deoarece mizeria, muzica proasta si serviciile, de asemenea, sub asteptari echivaleaza cu toate celelalte statiuni de pe litoralul nostru. In primul rand, e foarte greu sa gasesti un local decent, cu un ambient placut, care sa practice preturi corecte pentru ceea ce ofera. La fel ca si la cazare, peste tot este full si ai sansa sa te plimbi prin toata statiunea pana gasesti locuri libere. In plus, s-au umplut strazile de masini. Am uitat sa va spun de faptul ca esti agasat de cum faci primul pas in statiune de toti intermediarii, care se lupta sa iti ofere o camera „in cele mai bune conditii”. Asta dupa ce le spui ca ai deja rezervare la hotel.

De mizerie nu are rost sa va mai vorbesc pentru ca daca ati mers la mare in ultimii ani ati putut observa si singuri ce este in jurul vostru. Atat pe plaja, cat si ruinele de pe vremea comunismului. De neacceptat mi se par acele tonete si localuri tiganesti, pe care nu le controleaza nimeni. Si culmea, sunt pline de clienti. Probabil pentru ca pe unii nu ii deranjeaza sa manance mici si alte „specialitati specifice” la 5 m distanta de toalete.

E oarecum trist ca nu mai exista niciun interes din partea celor responsabili pentru a dezvolta ceva cu adevarat placut, astfel incat si interesul meu pentru a mai petrece o alta vacanta pe litoralul nostru a scazut simtitor. In ala ordine de idei, deja ma gandesc sa imi cumpar bilete avion pentru urmatoarea destinatie, care nu va fi in Romania. Daca aveti idei si sugestii din propria experienta de turisti pe alte meleaguri, le astept cu placere. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *