Despre acoperisuri din tabla

material

Deoarece in tara noastra sunt din ce in ce mai folosite, m-am gandit sa scriu un articol despre acoperisurile din tabla ondulata (tigla metalica ), articol care sa ii ajute pe cei care construiesc o casa noua sau au de gand sa renoveze un acoperis mai vechi.
Cautand pe internet, am gasit multi producatori de asemenea acoperisuri, oferta variind atat din punct de vedere al pretului, cat si al calitatii materialului. Am inteles ca la o astfel de invelitoare, in afara de tigla metalica, un rol foarte important il au accesoriile pentru acoperis, accesorii absolut necesare (fara a folosi aceste accesorii, in timp vor aparea infiltratiile), si de aceea va sfatuiesc sa nu va lasati pacaliti de un pret mic afisat pentru tigla metalica. CERETI OFERTA DE PRET PENTRU INTREG ACOPERISUL, CU TOATE ACCESORIILE INCLUSE.

La ce trebuie sa fiti atunci cand doriti sa cumparati un astfel de acoperis:

  • Grosimea tablei. Cele mai bune acoperisuri din tabla au grosimi de cel putin 0,5 mm, o grosime mai mica insemnand si un produs mai slab calitativ.
  • Cantitatea de zinc folosita pentru protectia la coroziune. Cel mai bine este sa alegeti tigla metalica facuta din otel cu protectie de 275 gr. zinc/mp[/B].
  • Producatorul de tabla. Va sfatuiesc sa cumparati tabla tip tigla de la producatori cunoscuti in domeniu, care pot sa garanteze pentru calitatea produselor pe care le vand. Degeaba cumparati tigla metalica ieftina, de la un producator necunoscut si care dupa 3-4 ani incepe sa rugineasca.

Un alt aspect la care va sfatuiesc sa fiti foarte atenti este montajul acoperisului. Cel mai bine este sa apelati la o firma specializata in acoperisuri, care sa va ofere factura si garantie pentru montaj. Alegerea unei echipe de “mesteri” care sa va monteze invelitoarea se poate dovedi o alegere gresita in cazul in care nu primiti decat o garantie “verbala“ deoarece sunt multe cazuri in care reparatiile la acoperis au costat foarte mult.

Sper ca acest articol despre acoperisuri v-a fost de folos. Pentru mai multe lamuriri va sfatuiesc sa intrati pe forumurile de specialitate si sa aflati si parerile celor care si-au montat un astfel de acoperis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *