Iasi, un oras care imi place mult

Palatul Culturii din Iasi

Inca de mic am fost plimbat aproape prin toata tara si am fost in majoritatea oraselor mari din Romania, insa niciunul nu m-a atras cum o face Iasiul. Orasul asta e aproape de sufletul meu, ma simt bine ori de cate ori merg in el si nu se compara cu, spre exemplu, Cluj, unde totul mi se pare monoton si lipsit de vlaga.

Desi la prima vedere o sa-ti para ca oamenii din Cluj sunt mult mai de treaba cu cei care le trec pentru prima data pragul si ii ajuta pe acestia cu tot felul de indicatii si recomandari, nu o sa vezi oameni mai plini de viata si de energie ca in Iasi. Cu toti betivii sau boschetarii, tot mai animat si mai placut mi se pare principalul centru urban din nord-estul Romaniei, fata de Sibiu sau Constanta (iarasi doua exemple pe care le-am vazut).

Nu stiu, cred ca mi-ar fi placut acolo la facultate, insa viata nu te poarta exact acolo unde vrei tu de multe ori. Ii multumesc Celui de Sus ca pot vizita Iasiul asa cum este el si ma pot bucura ca un copil care nu are absolut nicio grija ori de cate ori trec prin el.

PS: Era sa uit „sa laud” complexul si mall-ul deschis relativ recent, Palas, care le da clasa la majoritatea mall-urilor din Romania, chiar si la alea din Bucuresti. Pai ce, se compara mizeria care se gaseste in Polus Center, cu buna organizare si amplasare a Palasului? Sa fim sinceri si seriosi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *