Cum sa scapi de cearcane rapid si usor

Stim cu totii ca pielea pe care o avem in jurul ochilor este una foarte fina si subtire, asta pentru ca este lipsita de asa-numitele glande sebacee.

Atunci cand vezi o persoana cu cearcane deja iti apar in minte, fara sa vrei, niste intrebari. De obicei, cei care te cunosc te vor intreba cate nopti nedormite ai in ultima saptamana sau la cate chefuri ai fost de curand.

Desi cearcanele pot fi si rezultatul unei mostenire genetice, nu trebuie sa te sperie. Acestea nu se intalnesc asa des, asa incat aplicarea unor remedii naturiste din confortul casei tale poate reprezenta cea mai buna solutie pe moment.

Remediile naturiste au avantajul ca se pot aplica la orice varsta si nu necesita un buget generos alocat acestor simple probleme de ordin estetic.

Deseori aparitia cearcanelor poate fi pusa sub semnul unei carente de vitamine, astfel ca in acest caz cea mai la indemana solutie este crearea unui regim alimentar sanatos, care sa cuprinda atat fructe, cat si legume si nu numai. Produsele lactate si cereale integrale ajuta si ele.

Daca ai un program echilibrat, lipsit de factori majori de stres, atunci cearcanele tind sa dispara in timp, asa incat este necesar mai intai de toate sa iti pui ordine in viata, sa faci sport si sa dormi indeajuns incat sa nu te simti obosit (minim 8 ore, cu respectarea orelor principale de somn).

Pe langa sfaturile de mai sus, batranii nostri atunci cand se confruntau cu probleme precum cearcanele, incercau in general remedii naturiste simple si rapide, cum ar fi sucul de castraveti ori aplicarea de felii de castravete in zona respectiva, cu mentiunea ca ultimul remediu se repeta de 3 ori in decursul unei saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *