Ce venituri se preconizeaza ca vor avea romanii in urmatorii ani

Pentru anul 2016, Comisia Nationala de Prognoza a estimat un salariu mediu net de circa 2.000 lei. Bucurestiul va detine suprematia, in sensul ca aici salariul mediu net poate ajunge in 2016 pana la aproximativ 2.400 lei.

In schimb, in Harghita castigul mediu net va fi in jur de 1.300 lei. In acelasi timp, comisia nationala de prognoza estimeaza cea mai mare crestere a salariului mediu net, cu circa 8% in partea de nord-vest a tarii.

In partea de nord-est aceasta crestere va fi de circa 7%, iar totul va gravida in jurul municipiului Iasi. In zona Olteniei, se prognozeaza o crestere de numai 6%.

O crestere de 7% se prognozeaza in partea de sud-est a tarii. Daca ne referim la Bucuresti si regiunea de sud a Munteniei, este prognozata o crestere de 7,2%.

De asemenea, o crestere putin mai mare, de 7,3% este asteptata in partea de nord-vest a tarii. Important in aceasta zona este orasul Timisoara.

Si pentru anul 2017 si 2018 se estimeaza cresteri ale salariului mediu net, prognozandu-se pentru 2018 un salariu net de circa 2.200 lei.

Aceasta crestere a salariilor pentru viitori ani coroborata cu aparitia unor noi locuri de munca va scadea semnificativ numarul romanilor care pleaca in strainatate. In plus, autoritatile din tara noastra vor sa acorde mai multe avantaje salariatilor.

Si in 2016 absolventii cu studii superioare vor beneficia din plin de ofertele tentante ale multinationalelor. Cateva mii de locuri de munca vor fi scoate la concurs de catre marile companii, ceea ce va contribui probabil la o revigorare a pietei muncii.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *