Vreau sa invat limba franceza

Va spuneam acum cateva saptamani ca tare mi-as dori sa invat o noua limba straina. Cum engleza am inceput sa o stiu cat de cat dupa ce am urmat mai multe cursuri vechi, dar foarte practice semnate de Virgiliu Stefanescu-Draganesti si publicate cu ajutorul Universitatii Populare din Bucuresti, iar cu spaniola am avut dar o relatie de scurta durata, mi-a venit in minte ca ar fi bine sa invat franceza online. Cursuri sunt o multime pe internet in mod complet gratuit, iar in domeniul in care lucrez acum, chiar si ca freelancer, in Franta se plateste extrem de bine. Sa nu mai spun ca este o tara pe care o admir si are un specific aparte.

Ce-i drept, mai stiu eu cate ceva de prin scoala si pot sa jonglez rapid cand e vorba de citit, insa ma descurc destul de prost la partea de gramatica. Aici cred ca multi se afla in situatia mea, cunoscut fiind faptul ca franceza este o limba destul de dificila daca privim lucrurile din acest punct de vedere. Nu ma dau batut si chiar dupa terminarea acestui articol, voi cauta pe Google gramatica franceza ca sa pun la punct si aceasta problema.

O sa incep prin a repeta verbele de baza din orice limba: a fi si a avea si o sa arunc o privire si peste lista verbelor neregulate. Nu uit insa nici de negatie si interogatie, iar mai apoi vreau sa stiu cum se acorda adjectivele in gen si numar. In timpul liber si in pauzele de cafea nu voi sta degeaba si voi incerca sa invat cateva conversatii uzuale si imi voi face un vocabular mai diversificat cu noi cuvinte si expresii.

Stiu ca nu este usor sa dobandesti cunostinte noi fara sa muncesti mult, insa voi face o incercare in fiecare zi, asa ca urati-mi succes si cine stie, poate intr-o buna zi voi scrie si primul articol in franceza pe acest blog.

2 Comments

Leave a Reply