Un nou loc de munca, un nou restart

Gasirea unei motivatii in efectuarea tuturor task-urilor la locul de munca este foarte importanta.

Scopul principal al majoritatii oamenilor atunci cand au o slujba este sa obtina cat mai multi bani pentru a-si asigura un trai decent pentru tot restul vietii.

Dar este mult mai usor sa muncesti pe un post in care sa iti regasesti bucuria, fericirea si satisfactia.

De obicei, dupa ce terminam scoala, aplicam pentru un loc de munca cu scopul de a castiga bani si a folosi tot ce am invatat in scoala.

Asa incepe viata de adult a fiecaruia. Aproape jumatate din viata noastra de adult o petrecem muncind, introducand diverse date pe computer, vorbind mereu la telefon ori scriind emailuri catre clientii sau sefii nostri.

Pe scurt, ceea ce vreau sa zic e ca, de regula, cele mai multe ore de veghe in care suntem foarte atenti au loc la locul de munca, asadar in cazul in vrem sa avem o viata fericita este foarte important sa fim, mai intai de toate, multumiti la… job.

In cele ce urmeaza iti voi oferi cateva sugestii care te vor face cu siguranta sa devii fericit si multumit la locul tau de munca.

Incepe ziua cu un zambet! O vorba din batrani spune ca daca vezi pe cineva fara zambet, sa fii in stare sa i-l dai pe al tau.

Majoritatea angajatilor se trezesc cu o ora sau doua inainte de a merge la munca. Acest lucru le ofera ceva timp sa gandeasca, sa se relaxeze si sa traiasca momentul.

Daca te trezesti mai devreme nu va trebui sa te grabesti sa faci unele lucruri cu repeziciune. Pentru asta asigura-te in primul rand ca ai dormit suficient. Dimineata poti citi ziarele si asculta muzica pentru cel putin o jumatate de ora. Pe scurt, incearca inainte de toate cateva lucruri relaxante pe care un mediu de lucru stresant nu le poate oferi.

In cazul in care nu poti dormi suficient in noapte de dinainte, incearca totusi sa ai minim 5-6 ore de odihna.

Nu aduce sarcini de la locul de munca acasa, deoarece acasa trebuie sa te detensionezi.

Cand ajungi acasa concentreaza-te in principal pe odihna si pe petrecerea timpului impreuna cu familia. Fa pe cat posibil sa duci la bun sfarsit toate sarcinile de la birou, astfel incat sa nu trebuiasca sa stai sa le rezolvi acasa, in timpul tau liber.

Somnul este foarte important si de aceea trebuie sa te culci devreme. Pur si simplu controleaza cat timp de uiti la tv ori cat timp navighezi pe internet. Daca vei sta tarziu in noapte, vei avea dupa aceea o zi destul neproductiva.

Dormind cat trebuie e un prim pas in a fi fericit la locul de munca.

De altfel, nu te imbraca pentru a impresiona. Daca e posibil adopta o tinuta pe jumatate casual, pe jumatate eleganta. Oricat te-ai uita in oglinda pentru a-ti admira tinuta, oricand vei observa ca va fi loc de mai bine. Ignora acest stres, imbraca-te asa cum te simti bine, si nu pentru a impresiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *