Esti pregatit pentru un copil?

In lume sunt foarte multi oameni de conditie materiala buna care si-ar dori un copil, dar nu pot sa-l faca. In acelasi timp, altii toarna copii pe banda rulanta fara sa se gandeasca un moment daca sunt pregatiti pentru acest lucru, pentru a da viata unui alt om. Si culmea, oamenii care fac parte din aceasta categorie sunt cei care provin din zone sarace si care abia sunt in stare sa se intretina pe ei.

In urma cu un an daca nu ma insel am vazut la una dintre cele mai importante emisiuni tv dupa parerea mea, „In premiera” cu Carmen Avram, un reportaj trist despre copiii din Glodeanu. Copii care erau sustinuti in cea mai mare parte de preotul din comuna, care ii ajuta cum putea cu mancarea si cu alte probleme cu care se iveau. Si fiti siguri ca ii ajuta in continuare pentru ca din cate am vazut la televizor acesta este un om cu suflet mare, un om care doreste mai nou sa puna bazele unui centru social. Da, doar pentru ei. Oricum, dupa aparitia la Antena 3 acestia au beneficiat de sprijinul si altor romani si primesc ajutoarea in continuare. Este un caz in care se intampla lucruri bune, dar credeti ca in toate satele sau comunele de la noi se intampla asa ceva? Sunt o multime de copii care sufera, care sunt lasati in voia sortii de niste parinti inconstienti. De aceea este important ca lumea sa constientizeze daca este pregatita sau nu sa faca un copil.

Am gasit navigand pe internet un articol pe mamicamea.ro pe acest subiect si am observat ca lumea se cramponeaza de scutece sau de biberoane si de faptul ca acestea reprezinta un adevarat test in urma caruia poti vedea daca esti sau nu pregatita sa devii mamica sau tatic. Oameni buni, ganditi-va ca exista persoane care nu au nicio treaba cu realitatea si care fac copii fara a se gandi daca au sau nu ce sa le dea de mancare sau daca au conditii optime de trai. Fenomenul nu este necunoscut in Romania si consider ca ar trebui sa se ia masuri mai dure si cineva sa aiba sub monitorizare persoanele care nu sunt in stare sa aiba un copil.

Voi ce masuri credeti ca ar fi indicate si cum am putea reducere numarul acestor cazuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *