Despre bunatate ca valoare morala. Text argumentativ. Referat

Pentru cei mai putini initiati sau pentru cei fara inspiratie, revin astazi cu un nou text argumentativ pe o tema destul de frumoasa. Nu uitati, asa cum v-am spus deja, e important sa extrageti doar cateva idei, restul sa vina de la voi. E posibil ca profesoara voastra sa stie deja acest text argumentativ, mai ales daca are o varsta. :)) Daca va pregatiti pentru BAC, atunci va urez spor!

Despre bunatate ca valoare morala – Text argumentativ

Bunatatea este o calitate din ce in ce mai rar intalnita in zilele noastre, insa asta nu inseamna ca nu observam zilnic persoane care, prin faptele lor, ne inspira pe noi, toti ceilalti, sa fim mai buni. Consider bunatatea ca fiind una dintre cele mai importante valori morale prin intermediul careia aratam in ce masura ne pasa de cei din jurul nostru.

Pe de o parte, inca din copilarie avem ocazia sa intalnim persoane care ne ghideaza pas cu pas pentru a ne dezvolta si a invata cat mai multe lucruri. Fie ca vorbim de bunici, rude apropiate, viitori prieteni sau chiar vecini, toti sunt exemple de bunatate neconditionata. De la fiecare putem deprinde activitati, trucuri si exercitii care ne vor ajuta sa impartim la randul nostru bunatate celor de langa noi pe tot parcursul vietii.

Pe de alta parte, exista si o categorie de persoane care nu au descoperit inca frumusetea si sentimentul de implinire pe care ti-l poate oferi o fapta buna. Pe acestia din urma , noi, cei care pledam pentru o lume cu cat mai putine rautati, avem obligatia si datoria morala de a-i aduce pe calea potrivita, deoarece nu exista niciun motiv plauzibil pentru care merita sa-i faci rau aproapelui tau. In acest demers, un rol important il joaca si Biserica, ale carei invataturi trebuie respectate, fie ca esti sau nu o persoana religioasa.

Prin urmare, este necesar sa promovam bunatatea ca valoare morala pentru o lume echilibrata, in care viitorul sa fie unul cat mai sigur.

Eseu realizat in clasa a XII-a, randuri pe foaie A4: 31.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *