De ce sa alegi un televizor Samsung?

televizoare SamsungAsadar, te-ai hotarat sa cumperi un nou televizor si inca nu stii daca sa iti indrepti atentia spre un brand consacrat (in situatia de fata Samsung) sau spre un televizor LED din portofoliul unei alte companii de profil? In cadrul acestui articol noi o sa incercam sa iti oferim toate argumentele necesare care sa faca a fi justificat pretul usor mai ridicat pe care il vei plati pentru un televizor Samsung, in comparatie cu cel al unui model de la o companie nu la fel de cunoscuta (ca de exemplu Orion, Horizon, Star-Light si altele).

Chiar de la inceput se merita a fi precizat faptul ca in momentul de fata Samsung este producatorul care vine cu una dintre cele mai variate oferte de pe piata de televizoare, existand in portofoliul acestora modele pentru toate buzunarele. Asadar, indiferent de care este bugetul pe care il ai la dispozitie, nu poti gresi alegand un televizor Samsung de calitate, modelele acestora oferind (aproape) intotdeauna unele dintre cele mai bune rapoarte calitate-pret.

Ce tehnologii voi gasi pe un televizor Samsung?

Desi unele dintre acestea le regasim si in cazul altor modele, de la alti producatori, atunci cand vorbim de televizoare Samsung observam faptul ca tehnologiile si caracteristicile superioare de sunet sau imagine fac o treaba mult mai buna, gratie modului in care au integrate de companie si de algoritmii utilizati.

Este de apreciat faptul ca un „set standard” de tehnologii, ca sa le spunem asa, regasim si in cazul celui mai ieftin televizor Samsung, iar aici ne referim de exemplu la functia Wide Colour Enhancer specifica modelelor companiei sud-coreene, acesta fiind un algoritm special dezvoltat pentru a imbunatati calitatea imaginilor, astfel incat chiar si cele mai mici detalii sa arate foarte bine.

Un alt exemplu este reprezentat de Clear Motion Rate, acesta putand avea diferite valori, in functie de categoria de pret din care face parte un anumit televizor Samsung (de exemplu modelele ieftine vin cu Clear Motion Rate 200, in general, iar cu cat pretul creste si valoarea poate ajunge la 800 sau mai sus).

Ce rol are mai exact acesta? Ei bine, sunt convins ca ai observat faptul ca, atunci cand pe ecran sunt derulate imagini intr-un ritm rapid (specific filmelor de actiune sau competitiilor sportive), in cazul unor modele de televizoare foarte ieftine apare acel efect de blur, care este destul de enervant, „rapind” din placerea de vizionare. Aici intervine tehnologia Clear Motion Rate pe care o regasim la un televizor Samsung, ea avand rolul de a aduce la minim acest efect de blur sau de „redare sacadata”, problema specifica televizoarelor LED.

Ce este un televizor Samsung SUHD?

Sunt convins ca ai mai auzit pana acum macar odata de un televizor Samsung SUHD, nu-i asa? Totusi, la ce face mai exact referire acest termen? Aceasta serie de televizoare Samsung SUHD ofera acces la un nou standard al experientei de vizualizare, calitatea fiind in cazul acestora una net superioara altor modele de la alti producatori. In plus, un astfel de televizor Samsung ofera o rezolutie Ultra HD 4K (practic de aici si vine denumirea de SUHD), ceea ce inseamna ca pana si cele mai mici detalii vor fi clare si usor de observat, cu un nivel excelent al contrastului.

De asemenea, este de remarcat faptul ca noua gama de televizoare SUHD incorporeaza unele dintre cele mai noi tehnologii, printre acestea numarandu-se si Nano Crystal Color sau Peak Illuminator, imaginile redate de ecran fiind unele foarte apropiate de realitate, cu o paleta foarte larga de culori, un contrast foarte bun, o luminozitate crescuta si o foarte buna reprezentare a nuantelor inchise de culoare, mai ales in ceea ce priveste profunzimea negrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *