Constanta acum

Nu am mai fost prin Constanta din 2004. Am fost prin statiunile de la malul marii, insa prin oras n-am mai trecut de peste 10 ani. Ceea ce m-a surprins acum, in 2014, cand am ajuns pentru a doua oara in acest oras, a fost mizeria si neglijenta vizibila din partea autoritatilor competente. Mizerie printre blocuri, multe gunoaie, multi caini fara stapan. Asta la o prima vedere, iar aici fac o comparatie cu Clujul, unde este intr-adevar aproape la fel de multa mizerie, insa nu prea vezi caini vagabonzi.

Ce-i drept, nu imi plac ambele orase. Iasiul ramane in continuare marea dragoste in materie de orase si m-as reintoarce pe buna dreptate sa-l iau la pas, chiar si acum iarna. Nu e nici el foarte curat, insa nu stiu de ce ma atrage asa de mult!

Si ca sa inchei tot cu o comparatie, ei bine, in Cluj fata de Constanta nu vedeam atat de mult “baietasi”, fie chiar si in transportul in comun.

PS: Apropo de mizerie, cu ocazia sarbatorilor de iarna, primarul Constantei promite in acest an luminite in tot orasul. Tare sau ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *