Ce nu imi place la mare

Imi place marea, in special Marea Neagra. Sunt insa si lucruri care nu imi plac, lucruri pe care le intalnesti inevitabil atunci cand iti petreci concediul la mare, mai ales atunci cand petreci o mare parte din timp pe plaja.

Cel putin la Mamaia nu s-a schimbat nimic, iar aici ma refer la vanzatorii ambulanti, care misuna in voie de la un capat la altul al statiunii. Ca turist ma intreb, oare unii dintre ei nu pot fi si hoti, deghizati in oameni care vand porumb, pufuleti sau in persoane care promit masaj si tatuaje la minut?

A doua chestie deranjanta, dar care tine mai mult de bun simt, este cea referitoare la persoanele care vin cu animalele de companie la plaja, in speta cu cainii, si ii baga in apa, ba chiar mai mult, ii dreseaza sau ii invita sa innoate alaturi de ei? Oare toti cainii sunt inofensivi, oare stim precis ce reactii poate avea un animal sau invers, ce reactii are un om care, relaxandu-se, se trezeste ca vede in spatele lui un ditamai cainele?

De altfel, pe plaja sunt o multime de copii, o parte dintre ei sunt nesupravegheati, iar cand vezi un copil care face treaba mare pe plaja, la 2 metri de sezlongul tau, serios ca nu e cel mai dragut lucru.

Mai stau cateva zile la plaja, deci va tin la curent daca mai apar lucruri noi care nu imi plac sau care sunt de-a dreptul deranjante pentru un turist.

Leave a Reply