Cat de mult conteaza talpa la o statie de calcat?

fier de calcatUna dintre cele mai frecvente activitati casnice o reprezinta calcatul rufelor, bineinteles, dupa ce acestea au fost in prealabil spalate.

Pentru usurarea unei astfel de activitati casnice si pentru ca aceasta sa devina una placuta se impune alegerea unei statii de calcat care sa corespunda nevoilor tale.

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii seama atunci cand alegi o statie de calcat nu trebuie sa se rezume la aspectul exterior sau la marimea acesteia.

In cele mai multe cazuri atunci cand iti cumperi o statie de calcat trebuie sa ai in vedere anumite caracteristici care se refera la talpa fierului de calcat, la puterea acesteia, la felul in care este utilizat aburul, la modul de autocuratare sau la sistemul de oprire automata.

Bineinteles ca alegerea unei statii de calcat bune este conditionata si de bugetul de care dispui la momentul luarii deciziei.

Atunci cand achizitionezi o statie de calcat trebuie sa acorzi o foarte mare atentie unui element important al acestui aparat electrocasnic, iar aici vorbim de talpa fierului de calcat.

Conteaza foarte mult talpa aparatului respectiv. Materialele din care se confectioneaza talpa confera o anumita rezistenta acesteia. Daca iti doresti o talpa extrem de rezistenta, atunci poti alege una din ceramica.

In schimb, daca doresti ca talpa fierului de calcat sa nu se lipeasca de materialul pe care il calci, atunci trebuie sa te orientezi pentru un fier cu talpa din teflon.

Daca iti doresti ca talpa fierului sa alunece deosebit de usor peste materialul pe care il vei calca atunci poti alege un aparat cu talpa ultragliss.

Daca dispui de un buget mai generos poti opta pentru un fier din gama unei marci mai recunoscute, cum e Bosch, care va avea proprietati si caracteristici multiple.

Daca nu ai un buget suficient de consistent atunci te poti orienta catre un fier de calcat cu talpa din inox pentru ca acesta are un pret mai mic, in schimb exista riscul unor inconveniente care pot aparea pe parcursul unei utilizari mai indelungate.

Apropo: Un alt element de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o statie de calcat il reprezinta functia de aburi furnizata de un astfel de aparat.

Pentru ca aceasta functie de aburi sa te multumeasca trebuie sa fii atent la numarul gaurilor si modul cum acestea sunt asezate pe suprafata talpii fierului de calcat.

Daca doresti un aparat performant din acest punct de vedere, atunci trebuie sa alegi unul cu cat mai multe gauri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *