Specificatiile, unde-s doamna, specificatiile?

HTC OneNu imi place sa imi cumpar gadgeturi din mai multe motive. Unul dintre ele este, recunosc, faptul ca nu ma pricep foarte mult si nu tin niciodata sa fiu in pas cu tehnologia, iar cel de-al doilea motiv ar fi faptul ca de fiecare data atunci cand merg la astfel de cumparaturi trebuie sa ma enerveze cate ceva.

De curand, aflandu-ma cu sotia intr-unul dintre cele mai mare hipermarket-uri din tara, am zis ca ar fi o idee buna sa ne cumparam doua telefoane mobile noi. „Telefoane noi” inseamna in limbajul nostru smartphone-uri. Ei bine, ne-am indreptat cu pasi repezi spre raionul respectiv, unde am dat de o domnisoara tare draguta (apropo, sper ca sotia sa nu citeasca acest articol) care ne-a intrebat respectuos daca ne poate ajuta. Eu, pastrandu-mi mandria de mascul feroce, am multumit si am zis ca nu e nevoie, ca ma pricep eu, doar n-o fi necesar vreun master pentru a alege astfel de lucruri.

Nu stiu insa cum sa va spun, insa sunt in magazinul asta atat de multe telefoane mobile, smartphone-uri, tablete si alte cele necesare prin buzunarul omului, incat ti-e imposibil sa faci o alegere fara sa te mustre constiinta ca n-ai ales celalalt model, care avea, fie vorba intre noi, o nuanta cu 20% mai deschisa si un accesoriu in plus pe partea laterala a carcasei. Deci multe dom’le, modele zeci sau sute, dar toate lipsite de orice specificatie, in afara de nume si unde era cazul, serie. A, sa nu uitam, exista intr-adevar si pretul, daca acesta intra in categoria specificatiilor.

Observand chestia asta si suparandu-ma totodata, o chem pe tipa care ne-a abordat din prima, o intreb care-i problema de nu gasesc nicaieri specificatii pentru produsele din magazin, ea da zambind din umeri, moment in care eu, nervos fiind, imi bag mana-n buzunar si scot… telefonul meu, un Nokia C3 amarat si dau sa intru pe net cu Opera. Caut „specificatii HTC One”, intru pe primul site care imi iese in cale (a se citi: care este primul pe Google) si ce sa vezi… imi spune ca site-ul are mult prea multe elemente si in consecinta, nu poate fi vizualizat de pe telefonul meu!

Deci specificatiile, cum rezolvam, doamna, cu specificatiile? Noroc ca avea ea, angajata, un smartphone mai capabil ca sa putem arunca o privire peste ceea ce ma interesa. Iar aici nu va ganditi la prostii, ci la… specificatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *