Cateva sfaturi de ingrijire a ochilor

Ochii reprezinta unul dintre cele mai expresive organe, drept pentru care trebuie sa le acordam ingrijire zilnica. De asemenea, se impune sa ii ferim de eforturi deosebite si/sau permanente. Pe langa faptul ca se pot irita sau inrosi de-a binelea, ochii influenteaza categoric intregul aspect al fetei, imbatranind-o.

Nu degeaba se spune ca starea de sanatate si cheful de viata se reflecta adesea in ochi. Aceasta ipoteza este recunoscuta chiar si de medicii oftalmologi.

Daca iti doresti ochi sanatosi pana la adanci batraneti, atunci urmeaza sfaturile pe care ti le voi oferi in randurile de mai jos.

Dupa cateva ore de munca este recomandat sa tii ochii inchisi pentru cateva momente. Nu trebuie sa te freci cu mainile la ochi, deoarece acestea sunt contaminate cu microbi, fie chiar si daca te-ai spalat de curand.

Atunci cand mergi la cinema in mall sau vizionezi pur si simplu un film in fata propriului televizor, se impune sa stai la o distanta rezonabila de ecran. Daca te vei aseza foarte aproape, nu te mira de ce iti vei simti dupa aceea ochii obositi.

In ziua de azi, nu numai pentru ochi, ci pentru intregul organism, este necesara o plimbare in aer liber de minimum 15 minute. Atentie insa, pentru sanatatea ochilor tai, evita sa te plimbi pe trotuarul aferent unei benzi aglomerate de masini, ci incearca sa mergi in parc, unde aerul este ceva mai curat. Dupa o astfel de iesire, seara poti aplica comprese cu musetel, comprese care sunt indicate, de altfel, in cazul ochilor obositi.

Totusi, atunci cand vorbim de o iritare intensa, adesea deranjata, un consult medical de specialitate reprezinta prima solutie pe care trebuie sa o iei in calcul.

Nu in ultimul rand, trebuie sa iti mai spun ca spalarea delicata/tamponarea ochilor cu apa rece, reprezinta un obicei sanatos, pe care ar trebui sa il incerci daca nu esti deja obsinuit/a cu el.

De asemenea, in caz de fotofobie, este indicat sa ai cel putin o pereche de ochelari de soare de calitate! Ochelarii de soare nu se aleg in functie de tendintele actuale din moda, ci in functie de calitatea lentilelor!

Leave a Reply