Ardelenii sunt zgarciti

Probabil o sa se supere multi dintre cei care imi citesc blogul, insa la intrebarea Este adevarat ca ardelenii sunt zgarciti? exista un singur raspuns si acesta este DA. Nu am nimic cu ei, dimpotriva, mi se par oameni faini si la locul lor de cele mai multe ori. Singurul lucru care ma enerveaza e ca isi mananca de sub fund in mod exagerat. Probabil asta si din dorinta de a ajunge cu un nivel mai sus decat vecinul de la parter sau decat ala de-l zareste peste gard, ridicandu-si o noua casa.

Inteleg, vor sa fie oameni cu stare, sa aiba tot mai mult (pe principiul asta se merge aici in mare parte) si muncesc pana cad jos din picioare, insa cred ca uita uneori ca au o singura viata, nu doua, nu mai multe. Dar deh, daca n-au avut ei averi, sa aiba copilul lor si tot asa…

Ca sa nu fiu acuzat ca ma iau degeaba de oameni, pe care nu-i subapreciez sau mai stiu eu ce (repet inca o data), o sa va descriu un caz concret, o intamplare alaturi de un prieten din zona Transilvaniei. Tocmai ce ieseam de la o sala de sport si tovarasu’ imi spune daca ne servim cu un suc ca lui i-ar fi cam sete. Ii zic ca eu n-am nicio treaba, nu mi-e sete, insa il indemn sa isi ia o doza de Cola. Omul se gandeste putin si zice: Lasa, parca nu imi mai e asa pofta, mai rezist pana acasa, cand probabil o sa bea apa de la chiuveta. Cel mai probabil, daca imi luam si eu se indura si el sa „strice” 2-3 lei pe o sticla de suc. Cum plm sa mori de sete si sa faci economii la ceva nesemnificativ? Chia si asa, doar nu arunci banii aiurea, bei ceva si ai dupa aia sentimentul de satietate. Nu va mai spun ce am patit cu individul cand am facut o drumetie ceva mai departe de casa, ca nu puteam bea linistit o bere cand il vedeam langa mine fara sa consume nimic, asta dupa ce il intrebam initial daca nu vrea ceva ca fac eu cinste.

Voi aveti experiente de genul? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *