Probleme cu tantarii iarna

Tantarii nu ma lasa sa dorm linistit nici iarna. Nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca am cateva muscaturi de tantar atunci cand m-am trezit intr-o noapte pe la ora 2.

Ca fapt divers, trebuie sa va spun ca eu m-am mutat din Iasi in Bucuresti doar de cateva luni. In Iasi nu am vazut pana acum de cand sunt vreun tantar sa defileze linistit iarna. Practic, n-am vazut nici urma de tantar in acest anotimp. Dar acest lucru nu este valabil si in Bucuresti, unde, cazat fiind la o garsoniera in Militari, am avut surpriza sa vad acum 1 luna, cand tot iarna era, un tantar care urla cat il dureau plamanii prin toata camera.

Mi se pare un fenomen paranormal, dar noroc ca nu pun astfel de chestii la socoteala, ca altfel m-as fi mutat de mult timp. Bine oameni dragi, voi ati mai vazut tantari iarna? Eu credeam ca au intrat macar in perioada de relaxare (a se citi hibernare) daca de murit, n-au murit.

Ok, a doua zi dis de dimineata, am mers la cel mai apropiat magazin de blocul meu si am cumparat un aparat impotriva tantarilor. Practic, functioneaza dupa urmatorul principiu: bagi o pastila in nu stiu ce dispozitiv, dispozitiv pe care il bagi la randul lui in priza, si astepti minunea, adica sa nu mai auzi bazait de tantari prin casa.

Am dat vreo 25 lei, insa se pare ca i-am dat degeaba. Cel putin cate-un tantar imi strica noaptea. Unde mai pui ca mirosul pe care il emana acea pastila nu este unul chiar foarte placut, deci 1-0 pentru tantari.

Am aruncat aparatul intr-un moment de nervi si am dat foc la o pastila, am stins-o, dupa care am imprastiat fumul prin toata camera si am asteptat sa isi faca efectul vreo 10, 15 minute, dupa care am deschis geamul. In seara care tocmai a trecut nu am mai avut tantari, deci sunt fericit. 🙂 Mare atentie insa cum umblati cu pastila aceea impotriva tantarilor daca va hotarati sa incercati (si) metoda asta.

In concluzie, aparatul ala nu isi atinge la maxim scopul pentru care a fost creat, doar anestiaza un pic tantarii, dupa care, dupa vreo 2 ore, acestia reapar cu forte proaspete, mult mai „nervosi” decat erau initial.

3 Comments

  1. Am aceeași problemă. Nu e practic iarnă încă, pentru că este jumătatea lui noiembrie dar încă nu s-a făcut foarte frig, dar este foarte enervant să mă piște o bestie de țânțar fix când adormisem.

    Cred că aparatul meu de țânțari, exact la fel ca în situația cetățeanului care a mai avut aceeași problemă acum vreo 4 ani, le dă o stare de beatitudine țânțarilor mei care vin plini de chef de vânătoare de sânge. Știu că am destul sânge cât pentru o herghelie de țânțari, dar pișcăturile lor îmi generează o reacție alergică destul de atroce, drept pentru care mă scarpin incontrolabil până-mi dă sângele și sunt plin de răni. În noiembrie!

    Are cineva vreo soluție? Unde le găsesc cuibul? Cum le găsesc căpetenia ca să-i pot trimite la vecinul meu manelist care doarme liniștit la 3 dimineața?

  2. si eu am o problema mare cu tantarii, in fiecare noapte omor cate 2-3, nu inteleg pe unde tot vin, initial am crezut ca de pe scara blocului dar nimeni din bloc nu mai are probleme cu asta, acum mi-a trecut prin cap ca atunci cand ajung acasa sa verific in jurul tevilor din casa daca au pe unde sa intre, nu mai am alte idei.

  3. Și eu am probleme cu tantarii din februarie. M-am tot întrebat și eu pe unde vin. Am văzut ca intra pe usa de la intrare din casa scarii (stau la parter), nu stiu dacă intră și din baie (am tot verificat in baia mare și nu am văzut). Am vorbit și la asociație sa facă dezinsectie in subsol și scara blocului fără nici un rezultat (după dezinsectie erau încă tantari in scara blocului).

    Chiar nu stiu ce sa mai fac sa scap de ei și de unde vin tantari in scara blocului.

Leave a Reply