E oarecum simplu sa ajungi broker sau agent imobiliar

Daca vrei sa devii broker sau agent imobiliar este bine sa stii de la inceput care sunt avantajele si dezavantajele acestei meserii.

Inainte sa ajungi sa profesezi aceasta meserie „ca la carte” trebuie sa urmezi cursuri specializate, care sunt organizate de Agentia Brokerilor Imobiliari din Romania.

Aceste cursuri dureaza trei zile, iar costul lor este cuprins in acest moment intre 400 si 600 RON.

Dupa absolvirea cursurilor poti obtine rapid diploma de broker imobiliar profesionist. Diploma este recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Prin urmare, durata foarte scurta a cursurilor in urma carora o persoana poate profesa ca broker imobiliar reprezinta un mare avantaj. Este vorba de numai trei zile de cursuri pentru a fi atestat.

Si cum multi care aleg aceasta meserie sunt interesati si de venitul pe care il pot obtine, atunci e bine sa stii ca poti castiga chiar intre 1.000 si 1.600 euro, insa cu o singura conditie: trebuie sa practici aceasta meserie cu mult profesionalism.

Un alt avantaj al meseriei de broker imobiliar este si flexibilitatea programului.

Insa ca in orice meserie, si in cea de broker sau agent imobiliar exista unele dezavantaje. Un exemplu in acest sens este faptul ca multi brokeri imobiliari lucreaza fara un program fix, chiar si in weekend, deoarece in timpul saptamanii unii clienti nu pot fi prezenti la vizionarea imobilelor care urmeza sa fie inchiriate sau vandute.

Un alt dezavantaj ar fi faptul ca veniturile lunare nu sunt nici pe departe constante in unele perioade ale anului, ci ele variaza destul de mult de la o luna la alta.

Unii oameni considera ca in cursul unei tranzactii imobiliare nu e neaparat necesara prezenta unui agent imobiliar. De aici si o mica lipsa de respect a acestora fata de cei care se numesc brokeri imobiliari, uneori chiar pe buna dreptate.

Leave a Reply