De ce e bine sa cunosti limba engleza

Oamenii din lumea intreaga invata engleza din diferite motive. Iata o lista cu 9 motive pentru care merita sa studiezi si tu aceasta limba:

1. Internet si Social Media

Avand in vedere ca tehnologia de ultim moment este accesibila la nivel global, s-a observat si o crestere a nevoii de a sti limba engleza. Asta deoarece nu mai putin de 50% din intreg continutul scris pe internet este in limba engleza.

Cu alte cuvinte, daca esti capabil sa intelegi un text in engleza, va fi mult mai usor sa afli o informatie care te intereseaza.

De asemenea, odata cu cresterea in popularitate a Facebook-ului, a Twitter-ului si a Youtube-ului si a altor site-uri de social media, posibilitatea de interactiune a unui utilizator nativ de engleza cu un alt utilizator, de oriunde din lume, a crescut foarte mult.

Spre exemplu, daca te intereseaza sa gasesti cel mai bun restaurant dintr-un anumit oras, in prezent, nu mai trebuie sa recurgi la metoda clasica, si anume consultarea unei carti de adrese sau de telefoane, ci poti sa cauti rapid, direct pe Google. In acest moment, cunoscatorilor de limba engleza le este mult mai usor sa gaseasca un raspuns la o intrebare, avand in vedere procentul ridicat de continut existent in aceasta limba.

2. Poti sa te intalnesti si sa comunici cu o multime de oameni

Daca vorbesti satisfacator limba engleza, vei fi capabil sa comunici cu oameni de oriunde, fie ca vorbim de locul in care locuiesti, de locul de munca ori online, sau oriunde mergi.

Si oportunitatile sunt mult mai numeroase atunci cand vorbesti mai multe limbi decat atunci cand cunosti doar o singura limba si anume, limba materna.

3. Calatorii fara griji

Atunci cand calatoresti in diferite tari, limba engleza reprezinta puntea de legatura dintre oameni. De altfel, engleza este limba comuna in industria turismului.

Engleza este cunoscuta de majoritatea oamenilor cu care vei lua contact, fie ca vorbim de o calatorie la un muzeu de istorie, fie ca vrei sa faci o rezervare la un hotel din Caraibe. De exemplu, in unele tari, toti cei din cadrul unui local cunosc limba internationala: limba engleza.

4. Un nou job sau acelasi, dar mai bine platit?

Daca urmaresti sa iti imbunatatesti in permanenta cunostintele de limba engleza, vei fi capabil sa obtii fie un job mai bun, fie o promovare la actualul loc de munca.

Si chiar trebuie studiata limba engleza la nivel avansat, avand in vedere ca cei mai multi clienti si oameni de afaceri cunosc bine aceasta limba.

Daca ai o engleza de nivel avansat, atunci poti intra in competitie cu actualii tai colegi de munca si daca te numeri printre cei mai buni, poti cere chiar si o marire de salariu.

5. Pentru scoala, studii si nu numai…

In multe dintre universitatile din lumea intreaga, cursurile sunt predate exclusiv in limba engleza, iar acest lucru se intalneste mai ales acolo unde sunt concentrati studenti ce apartin unor etnii si culturi diferite.

6. Muzica… super muzica!

Mare parte a muzicii este in engleza, iar acest lucru nu e ceva nou, avand in vedere ca si acum 20 sau 40 de ani exista un procent imens de cantareti sau artisti americani si britanici.

Muzica uneste oameni, indiferent de influente culturale, etnie sau limba.

Si ca sa nu uitam, una dintre cele mai bune metode pentru a invata limba engleza este chiar aceasta: sa asculti atent muzica artistilor tai favoriti, preferabil, vorbitori nativi de engleza.

7. Filme bune si emisiuni de calitate

In fiecare an, exista mii de filme produse in engleza. Daca ai cunoaste aceasta limba, nu ai mai fi nevoit sa astepti subtitrarile, ci te-ai putea uita in voie, imediat dupa lansarea fiecaruia.

Trebuia trecuta in revista popularitatea filmelor de la Hollywood, cat si a starurilor de cinema de acolo.

8. Stiinta, medicina, economie, drept si de ce nu, politica?

Daca iti doresti o cariera in oricare dintre aceste domenii, este de la sine inteles ca limba engleza te va ajuta nu mult, ci foarte mult. Asta deoarece cele mai mari publicatii de cercetare sau de informare in aceste domenii sunt redactate in limba engleza.

9. Alt statut social

In unele tari, cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat este privita ca o necesitate si drept urmare i se acorda atentia cuvenita.

Ei bine, daca locuiesti intr-o astfel de tara si nu cunosti limba engleza, evident ca vei fi privit cu o oarecare surprindere.

Totusi, nu uita: niciodata nu e tarziu pentru o experienta noua!

Leave a Reply