Rolul teatrului in educarea tinerilor. Text argumentativ. Referat

Un alt text argumentativ, facut de mine si pe care, la fel, am primit un 10 cu steluta. Acesta a fost realizat in clasa a XII-a, deci e perfect pentru orice elev de liceu care vrea sa se inspire. Repet, nu incercati sa il copiati pentru ca in timp nu veti ajunge la niciun rezultat! Mai ales ca BAC-ul va bate la usa din moment in moment, iar subiectul al II-lea va poate mari considerabil nota.

Rolul teatrului in educarea tinerilor

Intr-o societate dominata de indecenta si frivolitate, teatrul constituie una dintre singurele modalitati prin care individul poate evada din cotidian. De altfel, consider teatrul o cale de promovare a adevaratelor valori.

In primul rand, sunt de parere ca orice parinte are obligatia morala de a merge impreuna cu copilul sau la spectacole de teatru potrivite celui mic. In acest sens, exista teatrul de papusi, un spectacol nemaipomenit, care reprezinta o buna modalitate de a le deschide celor mici universul imaginatiei. Dezvoltarea lor depinde de noi, iar daca o sa avem grija sa ii indrumam catre asemenea manifestari plenare ale artei, cu siguranta vor deveni oameni deschisi, cu o cultura foarte bogata.

In al doilea rand, evolutia noastra, ca oameni, nu se poate realiza decat prin schimbarea unor tipare vechi de gandire si modelarea, in final, a unui comportament exemplar. Tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci cand vorbim de preluarea unor modele neadecvate, dar specifice societatii in care traim. De aceea, in scoli ar trebui initiate campanii de promovare a teatrului si a artei in general, iar cei mai talentati, incurajati sa fie chiar ei personajele principale in acest demers. Pentru tinerii receptivi si pasionati de aceasta forma de exprimare, contactul cu marile personalitati ale teatrului romanesc le poate influenta decisiv modul de gandire. Personal, am fost marcat de intalnirea cu Florin Zamfirescu, actor care a reusit sa imi schimbe perceptia asupra lumii, in urma unui dialog purtat la finalul unei piese de teatru.

In concluzie, consider teatrul ca fiind indispensabil in viata tinerilor, avand in vedere ca arta este una dintre principalele modalitati prin intermediul careia reusim intotdeauna sa evadam din cotidian, dar mai important, ea ne ajuta sa ne conturam si o personalitate puternica de-a lungul vremii.

2 comentarii

  1. Mda,in mare parte e bun, dar la BAC daca scrii ca si in a 2 parte, fraza cu Florin Zamfirescu risti sa iti fie anulata lucrarea,deoarece se poate considera semn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *